duminică, 9 martie 2008

Editorial - DESCOPERIRE COSMICA



Femeile sunt de pe Venus, iar Barbatii de pe Marte

Demult de tot, spune legenda, Barbatii traiau pe Marte si isi vedeau fiecare de treaba, nestiind de existenta femeii si nici macar concepand ideea unei alte fiinte diferite in Univers. Datorita traiului plictisitor pe respectiva planeta, barbatii aveau un sistem deficitar de comunicare. Acestia erau albastri si obisnuiai sa comunice prin interjectii precum "Gal"+"Gal"= "Adunarea! Mergem sa bem!".

Lucrurile mergeau simplu, fara nimic deosebit in lumea modesta a acestora, mai ales ca portile planetei lor erau bine ferecate.

Toate acestea pana intr-o zi de martie, cand, in timp ce stateau ei si se gandeau cum sa-si valorifice timpul, unul incepu sa deseneze pe pereti femei, mame, iubite, surori si prietene.
Acest lucru a fost amplificat mai ales de o mireasma naucitoare, fermecatoare, irezistibila, ce le umplu inimile albastre de curiozitatea de a-i afla provenienta.

Toti devenisera curiosi sa afle enigma parfumata...asta pentru ca un barbat martian cand vrea ceva cu adevarat afla calea de infaptuire. Cu putina bere, putin praf martian si o narghilea barbatul fu lansat in spatiu, lasand martienii in asteptare febrila.

Sa aflam ce s-a intamplat mai apoi. Ei bine, femeile care traiau pe Marte, stiau de mult timp de existenta martienilor. Dar precaute din fire, s-au tinut departe de acestia, ramanand totusi impresionate de faptul ca barbatii au facut un efort de comunicare. In sfarsit, martienii s-au straduit sa descopere ce exista dincolo de lumea lor.

Planeta fetelor avea ce-i drept o intreaga retea de drumuri aeriene, culoare kilometrice care legau orasele intre ele. Circulau cu masini, aveai apartamente de o geometrie perfecta, decorate in stil minimalist. Totul in lumea lor tindea spre simplitate, eleganta si eficienta.

Cele mai multe dintre ele s-au aratat miscate de initiativa Noului Barbat si au hotarat sa dea o sansa traiului in comun cu Barbatul Martian.

Mare le-a fost mirarea martienilor cand au observat cum planau in spatiu niste fiinte deosebit de incantatoare, in culori vii, invaluite in parfum. Un parfum diafan, al carui miros le-a dat curajul de a actiona sa se imprieteneasca intre ei.

Si cum o parte din femeile de pe Venus aveau o banuiala legata de traiul in comun cu barbatii, iar o parte dintre acestia la randul lor erau sceptici vizavi de efectele atasamentului fata de femei, cei care au decis sa vietuiasca impreuna au trebuit sa-si gaseasca un nou loc de trai...Pam-Pam! Pamant!

Acele vremuri stau marturie timpului nostru, cand barbatii isi duc traiul pe Pamant alaturi de femei, incercand inca sa reziste misterelor venusiene. Oricum, le iubesc din toata inima lor albastra de martieni si sarbatoresc in fiecare luna a lui martie "Redescoperirea femeii".





Niciun comentariu: